• Gouden Carolus Classic Bier Flesjes 33cl Krat 24 Stuks

Gouden Carolus Classic Bier 33cl | Prijs Aanbieding 33,00 vanaf 10 kratten

Gouden Carolus Classic bier: De Perfecte Combinatie van Warmte en Frisheid

Gouden Carolus Classic bier staat bekend als een van de beste bieren ter wereld. Met zijn unieke combinatie van warmte en frisheid weet dit bier bierliefhebbers telkens weer te betoveren. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de wereld van Gouden Carolus Classic bier, van de geschiedenis en het brouwproces tot de smaakprofiel en tips voor het genieten van dit karaktervolle bier.

Wat is Gouden Carolus Classic bier?

Gouden Carolus Classic bier is een ambachtelijk bier dat wordt gebrouwen door Brouwerij Het Anker, gelegen in Mechelen, België. Het bier is vernoemd naar Keizer Karel V, die in de 16e eeuw regeerde over het rijk waarin Mechelen zich bevindt. Gouden Carolus Classic is een Belgisch bruin bier dat behoort tot de categorie van de zwaardere bieren met een alcoholpercentage van 8,5%.

De geschiedenis van Gouden Carolus Classic bier

Het verhaal van Gouden Carolus Classic bier begint in 1471, toen de brouwerij voor het eerst werd opgericht. De brouwerij heeft een rijke geschiedenis en heeft verschillende uitdagingen en veranderingen doorstaan. Na jaren van bloei raakte de brouwerij in de 20e eeuw in verval, maar in 1990 werd ze nieuw leven ingeblazen door de familie Van Breedam. Sindsdien is Gouden Carolus Classic bier uitgegroeid tot een internationaal erkend merk.

Het brouwproces van Gouden Carolus Classic bier

Het brouwproces van Gouden Carolus Classic bier is een combinatie van traditionele technieken en moderne innovaties. Het begint met het selecteren van de beste ingrediënten, waaronder mout, hop, water en gist. Het mouten van de gerst geeft het bier zijn kenmerkende kleur en smaak. Tijdens het brouwproces wordt het mout gemaischt en gekookt met hop, wat zorgt voor de bitterheid en aroma's in het bier. Vervolgens wordt de vloeistof gekoeld en wordt de gist toegevoegd om de fermentatie op gang te brengen. Na de fermentatie wordt het bier gerijpt in eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexe smaak van Gouden Carolus Classic.

De smaakprofiel van Gouden Carolus Classic bier

Gouden Carolus Classic bier heeft een rijk en vol smaakprofiel. Het combineert zoete en moutige tonen met een subtiele bitterheid. Het bier heeft ook een licht fruitig aroma, dat doet denken aan gedroogd fruit en rozijnen. Bij het proeven van Gouden Carolus Classic bier zul je een warme, volle smaak ervaren die zich ontwikkelt in de mond. De afdronk is langdurig en aangenaam.
Inhoud: Krat 24 flesjes 33cl

Land: België
Soort: Amber Bier

Alcohol: 8%

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Gouden Carolus Classic Bier Flesjes 33cl Krat 24 Stuks

  • Prijs €34,20

  • Incl BTW €41,38
  • Statiegeld: €4,50

  • 10 of meer €39,93

Gerelateerde producten

Gouden Carolus Tripel Bier Krat 24 Flesjes 33cl

Gouden Carolus Tripel Bier Krat 24 Flesjes 33cl

Gouden Carolus Tripel Bier 33cl | Prijs Aanbieding 33,70 Vanaf 10 Kratten   Inhoud: ..

€41,81 Excl. BTW: €34,55

Gouden Carolus Whisky Infused Bier Krat 24 Flesjes 33cl

Gouden Carolus Whisky Infused Bier Krat 24 Flesjes 33cl

Gouden Carolus Whisky Infused Bier 33cl | Prijs Aanbieding   Inhoud: Krat 24 flesjes..

€52,03 Excl. BTW: €43,00

Gouden Carolus Classic Bier Fust Vat 20 Liter

Gouden Carolus Classic Bier Fust Vat 20 Liter

Gouden Carolus Classic Bier Fust Vat 20 Liter | Prijs Aanbieding 85.50   Hoeveelheid: 20 li..

€103,46 Excl. BTW: €85,50

Tags: Gouden Carolus bier,